Το μυστικό για την μέγιστη επίτευξη απώλειας λίπους!!! | Your Diet

25 Οκτωβρίου 2017
weight-loss-1280x853.jpg

Πολλοί απ’ όσους κάνουν δίαιτα παραπονιούνται πως ενώ γυμνάζονται παράλληλα με το διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθούν, δεν καταφέρνουν να χάνουν γρήγορα λίπος από το σώμα τους.

Διατροφή για Απώλεια βάρους και για διάφορες Παθήσεις, Παπικινού Σοφία Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος MScTο “μυστικό” λοιπόν, βρίσκεται στο να ασκείστε με ένα ρυθμό που να σας επιτρέπει να μιλάτε χωρίς να λαχανιάζετε. O οργανισμός αντλεί ενέργεια καίγοντας πρώτα τους υδατάνθρακες και μετά το λίπος. Έτσι, η παρατεταμένη αερόβια άσκηση σε μέτρια ένταση αυξάνει στο μέγιστο το ποσοστό ενέργειας που καταναλώνει ο οργανισμός από τις λιποαποθήκες. Συνεπώς, αν θέλετε να κάψετε περισσότερο λίπος, προτιμήστε ασκήσεις μέτριας έντασης για πολλή ώρα και συγκεκριμένα πάνω από 30 λεπτά την ημέρα με επιθυμητό στόχο τα 150-200 λεπτά την εβδομάδα.

Ένας ακόμη τρόπος για να γνωρίζετε πως ασκείστε στην κατάλληλη ένταση ώστε να καίτε λίπος και όχι μυϊκή μάζα, είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχετε τους καρδιακούς σας παλμούς. Η ένταση στην οποία πρέπει να κυμαίνεται η άσκησή σας θα πρέπει να είναι από 60%-75% της M.K.Σ. (Mέγιστη Kαρδιακή Συχνότητας). Η Μέγιστη Καρδιακή Συχνότητα υπολογίζεται αφαιρώντας από το 220 την ηλικία σας σε χρόνια,για παράδειγμα αν είστε 30 ετών, η Μ.Κ.Σ σας είναι 190, άρα για να κάψετε λίπος πρέπει να ασκείστε σε τέτοια ένταση ώστε να ανεβάζετε από 114 έως 142 παλμούς.

Μην ξεχνάτε πως για τη μέγιστη απώλεια λίπους (ολικού και σπλαχνικού) χρειάζεται ένα εξατομικευμένο υποθερμιδικό διαιτολόγιο αλλά και ένα σωστό πρόγραμμα κυρίως αερόβιας άσκησης που θα συνάδει με την ηλικία σας, το βάρος σας αλλά και την φυσική σας κατάσταση!! Άλλωστε κάθε στόχος χρειάζεται και λίγη προσπάθεια. Προσπαθείστε λοιπόν ώστε να αποκτήσετε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας και θα δείτε πως πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Επικοινωνία

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Παπικινού Σοφία

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc


Google Maps