Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για να είμαστε υγιείς | Your Diet

25 Οκτωβρίου 2017by Σοφία Παπικινού
ores-ypnou.jpg

Γνωρίζετε πως αν δεν κοιμάστε τις ώρες που πρέπει ανάλογα με την ηλικία σας, ΔΕΝ μπορείτε να ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ εύκολα και κινδυνεύετε να αποκτήσετε υψηλή αρτηριακή πίεση άλλα και μια πληθώρα χρόνιων νοσημάτων?

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε για να είμαστε υγιείς, Παπικινού Σοφία Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος MScΓι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα να σας ενημερώσω για τις ώρες που πρέπει να κοιμόμαστε ανάλογα με την ηλικία, βάσει των οδηγιών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Νεογνά 0–3 μηνών: 14–17 ώρες συμπεριλαμβανομένου του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Βρέφη 4–12 μηνών: 12–16 ώρες συμπεριλαμβανομένου του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Βρέφη 1–2 χρονών: 11–14 ώρες συμπεριλαμβανομένου του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Νήπια 3–5 χρονών: 10–13 ώρες συμπεριλαμβανομένου του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Παιδιά σχολικής ηλικίας: 6–12 χρονών 9–12 ώρες/24ωρο

Έφηβοι 13–18 χρονών: 8–10 ώρες/24ωρο

Νεαροί ενήλικες 18–60 χρονών: 7 ή περισσότερες ώρες/24ωρο

Ενήλικες 61–64 χρονών: 7–9 ώρες/24ωρο

Υπερήλικες 65 χρονών και άνω: 7–8 ώρες/24ωρο

Επενδύεστε λοιπόν σε λίγο παραπάνω ύπνο, ώστε να αποφύγετε τις υπογλυκαιμίες και τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί πολλές φορές ο εγκέφαλος μεταφράζει την έλλειψη ύπνου σε πείνα και έντονη επιθυμία για γλυκό και ανθυγιεινό φαγητό!!!

Πηγές:

  1. Hirshkowitz M, Whiton K, Albert SM, Alessi C, Bruni O, et al. The National Sleep Foundation’s sleep time duration recommendations: methodology and results summary. Sleep Health. 2015;1(1):40–43.
  2. Paruthi S, Brooks LJ, D’Ambrosio C, Hall WA, Kotagal S, Lloyd RM, et al. Recommended amount of sleep for pediatric populations: a consensus statement of the American Academy of Sleep Medicine. J Clin Sleep Med. 2016;12(6):785–786.
  3. Watson NF, Badr MS, Belenky G, et al. Recommended amount of sleep for a healthy adult: a joint consensus statement of the American Academy of Sleep Medicine and Sleep Research Society. Sleep. 2015;38(6):843–844.

Σοφία Παπικινού

Επικοινωνία

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Παπικινού Σοφία

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc


Facebook

1 month ago

Διαιτολογικο Γραφειο Παπικινου Σοφια

Η πικρή αλήθεια για το βιοσυντονισμο και για τους γιατρούς που είπαν να το γυρίσουν στην <<εναλλακτικη>> ιατρική μπας και οικονομισουν κανένα ευρώ πάρα πάνω παίζοντας με τον πόνο των άλλων.. Είτε αυτός ο πόνος λέγεται απώλεια βάρους, είτε κάποια σοβαρή πάθηση.. Ευτυχώς τουλάχιστον ο συγκεκριμένος λέει πως δεν θεραπεύει τον καρκίνο.. Είπε να μην το πάει στα άκρα... Ελεος πια ειλικρινά!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Διαιτολόγος εν δράσει σε χρόνια covid19 😁😁😁😁 ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Διαιτολογικο Γραφειο Παπικινου Σοφια

🆘Λέτε να φταίει ο θυρεοειδής??
✔️Η απάντηση είναι όχι...
✔️Η δυσλειτουργια του θυρεοειδή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του βασικού μεταβολισμου η σε αύξηση ανάλογα με το αν υπολειτουργει(υποθυροειδισμος), η αν υπερλειτουργει(υπερθυροειδισμος).
✔️Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε μια ελαφρια αύξηση η μείωση βάρους της τάξης των 3 με 5 κιλών, που συνήθως οφείλονται σε κατακράτηση υγρών και όχι συσσώρευση λίπους.
✔️Με τη ρύθμιση του θυροειδους με τη χρήση θυροξινης, ο ασθενής επανέρχεται αμέσως στο βάρος του και μπορεί να χάσει έως και 10% του βάρους που έχει φθάσει άμεσα..
✔️ Το μόνο πρόβλημα που ίσως παραμένει σε κάποιον που έχει υποθυροειδισμο, είναι που δυσκολεύεται ίσως λίγο παραπάνω, να χάσει βάρος από κάποιον άλλο γιαυτό και καλό είναι να προσέχει πάντα τη διατροφή του.
✔️Συνεπώς, το έχω πάρει 30 κιλά επειδή έχω θυρεοειδή δεν ισχύει σε καμία περίπτωση..
✔️ Υπάρχει θεραπεία και φυσικά υπάρχει λύση, όπου όλοι οι άνθρωποι με δυσλειτουργια του θυρεοειδή μπορούν να έχουν φυσιολογικό βάρος ♥️
... See MoreSee Less

View on Facebook

Google Maps