Πανεύκολα και θρεπτικά ντόνατς φούρνου ! | Your Diet

28 Απριλίου 2025by Σοφία Παπικινού
ntonat_i_vasiki_sintagi_ORFANIDHS-gastronomos-1280x1601.jpg

Πανεύκολα και θρεπτικά ντόνατς φούρνου για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

120 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης στο μούλτι)

120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. ζάχαρη καστανή

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

1 βανιλίνη

Για την επικάλυψη:

8 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (μουλιασμένοι σε λίγο νερό για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να μαλακώσουν)

2 κ.γ. φυστικοβούτυρο (από φιστίκι χωρίς άλλα πρόσθετα)

1 κ.γ. ελαιόλαδο

3 κ.γ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180°C στον αέρα.

Ανακατεύουμε πρώτα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ (αλεύρια, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη, βανίλια) και τα ρίχνουμε στο μούλτι όπου έχουμε ήδη τοποθετήσει το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Στη συνέχεια βάζουμε τους μουλιασμένους χουρμάδες, λίγο νερό από αυτό που μουλιάστηκαν, το φυστικοβούτυρο, το ελαιόλαδο και το κακάο σε ένα μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πάστα.

Μόλις περάσει η μισή ώρα, μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 θήκες ντόνατς σιλικόνης, γεμίζοντας έως το χείλος για να φουσκώσουν καλά.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε τα ντόνατς με 1 κοφτό κ.γ. από την πάστα που φτιάξαμε.

Έτοιμα!

Σημείωση:

Ένα σνακ που μπορεί να καταναλωθεί ως πρωινό ή γλυκό σνακ. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, διατηρώντας τη διατροφική του αξία αναλλοίωτη ακόμη και μετά το ψήσιμο. Μόνο 315 ποιοτικές θερμίδες χωρίς κενές άδειες θερμίδες, σε αντίθεση με τα κλασικά ντόνατς!

Σοφία Παπικινού

Επικοινωνία

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Παπικινού Σοφία

Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc


Google Maps