
Το πιο εύκολο, νόστιμο και υγιεινό carrot cake που έχεις δοκιμάσει!
Υλικά:
1 μισή φλιτζάνι γάλα ζωικό ή φυτικό
2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (βρώμη στο μούλτι)
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μέτρια καρότα
2 μικρά μανταρίνια ή 1 μικρό πορτοκάλι (προαιρετικό)
1 μικρό αβοκάντο
1 μισή κουταλιά μέλι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν και 1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
Για το γλάσο (frosting):
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
τα καρύδια που περίσσεψαν
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Χτυπάμε πρώτα τα στερεά υλικά (αλεύρι, βρώμη, κανέλα, καρότα, καρύδια, μπέικιν)
Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ 15×20 εκ.
Έπειτα χτυπάμε τα υγρά (γάλα, αβοκάντο, μέλι, χυμό από μανταρίνια) και τα αδειάζουμε πάνω στα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα στο φούρνο στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για 35 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσπαθούμε να το ξεκολλήσουμε σιγά σιγά με ένα μαχαίρι από τις άκρες του ταψιού.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το frosting όπου ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε πάνω στο κέικ μαζί με τα καρύδια.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το διατηρούμε έως 5 ημέρες!